ANNONS:


Tillbaka

Skriv ut receptet (version för utskrift)

Vad tycker du om detta? Ge ditt betyg!

Helt perfekt pizzadeg

Ingredienser för två pizzabottnar:

250 gram vetemjöl special (vanligt mjöl skall man tydligen bara använda till redningar).
15 gram jäst
ca 1 dl ljummet vatten
salt
Lös jästen i lite ljummet vatten. Täck över blandningen och låt den stå varmt i 30 minuter. Blanda därefter mjölet och jästblandningen, med fördel i en hushållsassistent, och fyll på med ljummet vatten tills det hela håller ihop och ser attraktivt ut. Nu kommer tricket: låt maskinen bearbeta degen ordentligt, dvs mer än en halvtimme. På så sätt slås gluteninnehållet i mjölet ut och degen blir segare.

Dela sedan degen i två bitar, sikta över lite mjöl och låt dem jäsa i två timmar. Platta sedan ut dem, lägg på vad du vill ha och grädda dem i 250 grader i 15-20 min. Prego.

Hemsida/källa: hertze

Holger

Inskickad 2007-06-04 av Holger.


Kommentarer och feedback (8)

Skriv gärna några rader om Helt perfekt pizzadeg. Alla kommentarer granskas innan publicering.

Skicka in din kommentar...

Kommentar: (Max 255 tecken sparas!)
Ditt namn:
Din e-post: (OBS: Din e-post visas aldrig på hemsidan. Vi skickar ingen reklam till dig.)

Är du från rymden?

Claes, 2011-12-29:
Ja jag kände mig tvungen att testa Manitoba Cream till pizza ganska omgående.
Smakmässigt var den mycket bra, lika "seg" som köppizza ska vara också.
Degen var på 2 kg med 1/2 pkt jäst som jäst i ca 20 timmar, större delen i kylskåp. Ändå blev jäseffekten helt okontrollerbar iugnen, blev lite panpizza över den hur tunn man är gör degen. Degen i sig är knådad 35 min i maskin och var som tuggummi att dra/kavla ut. Går det bara komma runt den okontrollerbara jäskraften i ugnen så funkar manitoba cream kanon och kan verkligen rekomenderas. Prova då med 1/4 pkt jäst till 2 kg deg.
Claes, 2011-12-18:
Hej gott pizza-folk!
Har bakat egna pizzor i 5 år.
Bakar främst mexicana.
Problemet är att mina degar inte får annat en mjuka kanter och degen blir inte det minsta seg. blir som lite halvbakt överjäst mjukt bröd.
Kommer därför att prova att baka nästa pizza med Finax Manitoba Cream, ett specialmjöl för ljusa degar så som t ex baguetter. Har bakat baguetter med det mjölet och degen var som tuggummi, men brödet blev som en nybakt köpebaguette.
Mike, 2010-03-12:
Gjorde pizza på denna igår , har Pizza sten o 300 graders ugn, ca 3,5 minuter på pizzan i ugnen , blev mycket bra , har provat många recept , men denna e bäst hittils.
Pizzabagarn, 2009-05-17:
man ska inte låta degen vara i degmaskin mer än ca 5 min för då blir den seg och då kan man inte baka ut den som man vill ;)
caroline, 2009-05-15:
Jag har märkt att man kan frysa degen, vilket de faktiskt gör på många pizzerior, efter första jäsningen. Sedan är det bara till att tina den långsamt, mjöla och knåda, så är den igång igen. Det blir en perfekt pizza och degen är så seg så det går att snu
Cassis, 2008-09-23:
forts.: har öppnat en ny påse mjöl. Då har innehållet inte hunnit sjunka ihop något och det är lättare att få EXAKT rätt mängd vilket ev. kan ha betydelse.
Cassis, 2008-09-23:
Jag tyckte inte att knådning i en matberedare i 30min+ gjorde varken från eller till. Förutom att man fick lätta hörselskador. ;)
Nej, det är snarare lite random hur degen blir från gång till gång.
Jag tycker det har blivit något godare när jag precis
Jonas, 2008-08-14:
Helt ok deg, när det gället vetemjöl special innehåller det mer gluten och protein än vanligt vetemjöl och gör degen segare och brödet höjer sig mer. När det gäller pizza vill jag inte ha alltför hög deg och kör gärna vanligt mjöl.

Plugga på inför körkortsprovet direkt på nätet. Frågorna är mycket lika dem på det riktiga provet. Nu med EU Moped klass 1 körkortsfrågor också!
Läs mer här.

Högskoleprovet är en svår nöt att knäcka. Med ett speciellt övningskompendium får du mycket hjälp och tips.
Läs mer här.

Har du en blogg eller hemsida? Få 300 kr i startbonus om du vill tjäna pengar.
Tjäna pengar på din blogg - klicka här.

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Google
» Dela denna sidan på Facebook
» Dela denna sidan på Twitter
» Dela denna sidan på Google+

Favvis Vegis Pizza recept

Recept till två stora plåtar.

Min pizza baseras på degen till det vita brödet samt på en kokad tomatsås. Varför en kokad tomat sås, det brukar inte pizza gubben göra? Ja en av anledningarna är nog rent arvs mässiga, mamma gjorde alltid pizza med kokad tomat sås. Den blir l

» Läs hela receptet här.

» Se fler recept i Pizzor.


Dela med dig!

Vi skulle uppskatta om du vill dela med dig av dina pizzarecept! Har du något som du tycker Sveriges pizzaälskare sall få testa på? Skicka in ditt recept här nu direkt!

Skicka in recept