Gott bröd som bakas i stekpannan

Publicerad i Tips

Inskickad av: Emanuel
Ev. källa:


Jag testade lite och kom fram till ett ganska gott bröd som bakas med bakpulver och bakas till i het stekpanna. Det är som scones eller tunnbröd. Passar bra till pizza och annan snabbmat då det går snabbt och enkelt att tillaga dem.

Jag beräknar 4 bröd från 1 dl vatten.

4 bröd:
1 dl kallt vatten
1/4 dl olja eller olivolja
tre nypor salt
två nypor socker
2 tsk bakpulver
mjöl: häll upp 3 dl mjöl i en bunke och blanda i bakpulvret. Blanda i mjölmixen i spadet. Sedan häll i mer mjöl tills det blir möjligt att själv bearbeta degen med händerna. Så bearbeta degen så det blir en fin deg. Man kan även ta lite olja i händerna i sista momentet och smeta in degen i och sedan pudra på lite mjöl så den inte blir så kletig. Jag har fått för mig att det blir lite frasigare resultat...

Så när degen är klar så dela den i fyra lika stora delar. Runda till dem till liknande golfbollar. Tryck till varje boll och kavla ut till rund kaka i ca 20-25 cm diameter. Gör alla och sedan värm upp en stekpanna och lägg på kakan en i taget. Värm upp tills det bubblar lite på översidan och vänd sedan om. Vänd tills båda sidorna får en fin bakad färg, lite brunt.


Övrigt...

Det går ju göra massor av olika smaker om man vill. T.ex. pressa i 1-2 vitlöksklyftor i degen eller lägga i kryddor av de olika slag, t.ex. pizzakrydda etc.
Jag använder helst Vetemjöl Special för bästa resultat, då blir de inte så tunga. Vill man göra fler så ta mer vatten och utgå från detta. Bakpulver kan man ju lägga i efter smak men jag tycker 2 tsk per 1 dl är ok.

En gång lade jag i ett ägg i degspadet men då blev de inte så luftiga.
Testa på som du vill! Har någon fler bröd som finns på pizzerian t.ex. så skicka in!

Bild har jag ingen just nu men kan skicka in senare!


Ett recept från www.pizzarecept.com - hitta mer pizzarecept hos oss!