Röd-dag pizza av Paolo Roberto

Publicerad i Pizzor

Inskickad av: Jens
Ev. källa: http://www.recept.nu/mitt-kok/paolo-roberto/paolos-rod-dag-pizza/


Det här receptet är av Paolo Roberto och man kan läsa mer om han på länken (källan) nedan om man vill!

Deg till botten:
25 g jäst
2,5 dl vatten (37 grader)
5-6 dl vetemjöl special
0,5 msk olivolja
1 tsk salt

Topping
3 burkar/förpackningar (à 400 g) hela konserverade tomater
250 g mozzarella
4 små lufttorkade salsiccia med peperoncino (chili) eller annan het korv
3-4 tsk torkad oregano
0,5 dl olivolja
basilikablad
salt

Beskrivning på hur man gör själva pizzan:
1. Sätt ugnen på 275 grader.
2. Finfördela jästen i en bunke och lös upp den med 0,5 dl av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Häll i mjölet lite i taget och arbeta samman till en smidig deg.
3. Strö lite mjöl över degen och låt den jäsa övertäckt i en timme. Smörj två ugnsplåtar med olivolja under tiden degen jäser.
4. Låt tomaterna rinna av i ett durkslag, pressa lite försiktigt på dem med en gaffel för att få det mesta av vätskan att rinna ut. Hacka tomaterna och strö över salt och oregano.
5. Skär mozzarellan i bitar och skiva salsiccian tunt.
6. Knåda degen i några minuter tillsätt mjöl om den är för kladdig eller några droppar vatten om den är för torr. Dela degen i fyra bitar. Knåda varje degbulle i några minuter och platta ut dem med handflatan. Kavla ut degen till en tunn cirkel. Mjöla eventuellt lite, både över och under degen så att den inte fastnar. Lägg över pizzabottnarna på smorda ugnsplåtar (eller på bakplåtspapper) två på varje plåt.
7. Tryck med tummen runt om, ca 1,5 -2 cm, innanför kanten, på pizzabottnarna, för att få den lite upphöjd vid gräddningen eller vik upp en liten kant runt om.
8. Smaka av tomaterna med salt och bred ut dem på pizzabotten. Fördela salsiccia och mozzarella i ett jämnt lager ovanpå. Skeda över rikligt med olivolja och strö över basilikablad.
9. Grädda pizzan mitt i ugnen, i 10–12 minuter. Den är klar när fyllningen bubblar rejält och kanterna börjar få färg. Servera pizzan rykande het.

Hur blev den för dig? Skriv vad du tycker nedan!


Ett recept från www.pizzarecept.com - hitta mer pizzarecept hos oss!